Vlees van de buurkoeien op het bord
“Ik heb vier kinderen. Die wil ik goed en vooral verantwoord te eten geven. Dat geldt zeker voor vlees: geef de dieren de tijd om rustig te groeien. Dat komt de kwaliteit ten goede.” Aan het woord is Maurice Loo, eigenaar van Auberge De Smockelaer in Heijenrath en Café Modern in Teuven. Ze liggen dicht bij elkaar, gescheiden door de landsgrens. Ertussenin: natuur, waar de runderen grazen die de basis vormen voor de menukaart. “We kopen de complete runderen van de buurboer, laten die slachten en verwerken die zelf. Zo weten we exact waar ons vlees vandaan komt en hoe het heeft geleefd.”

Op de kaart staan streekgerechten als zuurvlees en bloedworst, maar ook een salade geitenkaas met gebakken spekjes en champignons. Ook vegetariërs komen aan hun trekken. Proef de streek. Wie onderweg in de “smokkelbossen” wil genieten van een picknickmand of knapzak krijgt deze goed gevuld mee.

Toon alle openingstijden
  • Maandag11:00 - 21:00
  • Dinsdag11:00 - 21:00
  • Woensdag11:00 - 21:00
  • Donderdag11:00 - 21:00
  • Vrijdag11:00 - 21:00
  • Zaterdag11:00 - 21:00
  • Zondag11:00 - 21:00