Chef-kok, chocolademaker, nu terug in de keuken
Valkenburger Toussaint Claessens stamt uit een slagersfamilie. “Ik heb zelfs koeien geslacht. Daar komt nog steeds mijn passie voor vlees vandaan.” Hij voelde echter meer voor het koksvak en kocht D’n Dillegaard in Nuth. Leuk, maar klein, waarna brasserie Industrion en restaurant Smaak volgden in Kerkrade, waar hij ook partner Mirjam Schroeder ontmoette.

Met haar richtte hij in 2004 Chocolate Company op, een inmiddels succesvol merk met 13 franchise winkels en distributeurs in binnen- en buitenland. “Geweldig, continu nieuwe chocoladerecepten en ideeën bedenken. Maar als zo’n bedrijf staat loop je elkaar in de weg als je nieuwe ideeën blijft aanleveren. In een restaurantkeuken heb ik direct contact met mijn afnemers. Ik zie gasten genieten van mijn prestaties. Ik miste ook de stress in de keuken en de passie die je in je gerechten kunt leggen. Kok zijn is een zwaar beroep, maar ik heb er veel voldoening van.”

Toon alle openingstijden
  • Woensdag17:00 - 21:00
  • Donderdag17:00 - 21:00
  • Vrijdag17:00 - 21:00
  • Zaterdag17:00 - 21:00
  • Zondag17:00 - 21:00