Boeren en slagers van huis uit
Roy Kusters uit Margraten combineert de vrij unieke combinatie van veeboer en slager. Zijn Pasveld rundvlees vindt de weg naar ruim honderd horecazaken in de Euregio Maas-Rijn. Maar ook particulieren kunnen genieten van zijn vlees met een ecologisch verhaal.

De “Blanc Bleu Belge” runderen wandelen in de weilanden langs de Rijksweg. Roy: “Het zijn rustige dieren, die relaxed leven, wat de vleeskwaliteit ten goede komt. Hier leven ze grotendeels buiten, maar ze kunnen ook naar hun stallen vol stro. Waar nodig voeren we ze bij met mais van eigen teelt.”

De dieren zijn vijf jaar oud als ze worden geslacht. Hierna rijpt het vlees drie weken in een goed geluchte, koele ruimte, met als resultaat prachtige dry aged dunne lendes. “Doordat de dieren rustig leefden verliezen ze vrijwel geen vocht en blijven alle smaken in het vlees.”

Toon alle openingstijden
  • Maandag09:00 - 18:00
  • Dinsdag09:00 - 18:00
  • Woensdag09:00 - 18:00
  • Donderdag09:00 - 18:00
  • Vrijdag09:00 - 18:00
  • Zaterdag09:00 - 17:00