Wijngaarden, wijnbouwadvies, kenniscentrum
St. Martinus in Vijlen is innovatief, modern en duurzaam. De wijngaarden liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen uitlopers van de Ardennen, aan de rand van het prachtige bergdorpje Vijlen. Hier werden in Nederland de eerste rode wijnen gemaakt.

In 2014 opende het met aarde bedekte wijnkenniscentrum, geheel ingebed in zijn natuurlijke omgeving. Hier wordt onderzoek gedaan naar nieuwe technieken om de wijnbouw nog duurzamer te maken. Er worden ook cursussen gegeven. Vrijwel alle wijnen van Wijngaard St. Martinus zijn bekroond met nationale en internationale prijzen. Dat resulteert inmiddels in meer dan 150 medailles van de keuring van de lage landen, de keuringen in Berlijn, Freiburg, Parijs, Seoul en meer.

Rondleidingen
Het is goed toeven in en rond het kenniscentrum van St. Martinus, hoog gelegen met een ver uitzicht. Rondleidingen met proeverij: (3 wijnen) woensdag, vrijdag en zaterdag (april t/m oktober) om 14.00u. Duur: ongeveer 2 uur. Uw bijdrage: € 15. Aanmelden: [email protected]
Proeverij van 3 wijnen: € 5. Deze kosten vervallen bij aanschaf van een doos wijn.
Op afspraak zijn rondleidingen en/of proeverijen het hele jaar mogelijk vanaf 10 personen of € 150.